Utskrift

Invigning av utställningen ”Under ytan” i båken på Vinga

Den första utställningen någonsin i båken invigdes den 6/4 med att Annelie Pompe (med bl. a världsrekord i fridykning) som klippte av ett stycke symbolisk tång. Utställningen är gjord i samarbete med dykföreningarna Öckerödorarna och Götaverkens dykklubb och har drivits av Per Gjörde med hjälp av bl. a Ulla Hallqvist, Kenneth Carlsson och Alexandra Gjörde.

 

Utställningen handlar om den fantastiska värld som döljer sig under vattenytan kring Vinga, med spännande och färgstarka fiskar, skaldjur och växter, som de flesta inte har en aning om finns i våra vatten.

 

Under invigningen berättade Per Hall om dykning kring Vinga, Fredrik Blomqwist beskrev hur han tagit sina fantastiska bilder och Palle Hultsbo beskrev vrakdykning och alla tidskapslar som ligger på botten runt öarna. En verkligt intressant och givande stund för gästerna som var mycket intresserade och entusiastiska över ”Under ytan”.

 

Nu finns dessutom originalmusik till utställningen av Ingemar Wennerberg, som gjort musik till bildspel och film runt hela världen.

Per Gjörde avtackades
DSC_1962
Annelie Pompe inviger
DSC_2036
DSC_2037
DSC_1975
Fredrik Blomqwist
Bosse Holmström serverar tilltugg