Det händer alltid något kul på Vinga

Big Five för barn
"Big Five " är en frågepromenad för barn mellan 7-12 år som pågår hela sommaren. Visar du upp svarskortet i kiosken ger det kanske en vinst!

 

Guidade turer i samarbete med Folkuniversitetet. Vi har guidade turer på ön där vi berättar om historien bakom Vinga och lite trevlig kuriosa. Det kan vara trevligt att börja ditt besök med detta. Den guidade turen över ön tar c:a 1 timma. Då får du komma in ifyren och kan gå upp i tornet, får se båken, Sveriges största sjömärke och blir guidad i vårt lilla museum. Det går en tur kl 11.30 och 14.00 varje dag på sommaren samt lördag och söndag kl 11.30 under vår / höst.


Bada och sola
Ingen trängsel. Du hittar alltid en egen mysig plats och man kan bada på många ställen. Vi har en fin badvik som passar utmärkt för mindre barn. Dessutom är det fler soldagar på Vinga än på land. Ta gärna med en picknic-korg o avnjut på klipporna.

 

Fånga krabbor Barnen älskar att fånga krabbor från bryggorna. Inte en dag utan fångst.

 

Fiske En mycket Populär aktivitet. Det är alltid många som fiskar på Vinga. Du kan fånga laxöring, torsk, makrill, bergylta m fl. Roligt för stora som för små.

 

Fotografera Världens vackraste plats sa Evert Taube, som ändå rest halva jorden runt. Allt ifrån vackra solnedgångar till spännande fågelbilder. Du kan alltid hitta ditt eget unika motiv. Vi har även en fototävling under sommaren.

 

Fina promenader Vi har fina promenadstråk antingen du vill hålla dig till stigarna eller vågar dig ut på klipporna.

 

Kolla fågel Det är många ornitologer som besöker oss för att titta på det rika utbudet av fågel. I maj och juni kan du höra både Göken och Näktergalen spela.

 

Spännande växter Den basiska jordmånen uppskattas av växterna. Dessutom släppte sjömännen mycket frö från sina kläder när de väntade på vind förr. En unik flora har blivit resultatet av detta.

 

Grilla i hamnen Grillning hör sommaren till. Vi har fasta grillar i hamnen och du kan tom köpa grillkol och korv i kiosken. Mumsigt, men se upp för våra hungriga trutar.

 

Brända fläsket Vår lilla samlingsplats under tak i hamnen. Fungerar i alla väder. Här sitter man ofta och äter på kvällen och lyssnar på gitarrspelande trubadurer som kan både Taube och andra fina visor.

 

Kaffe med dopp Du kan köpa kaffe och muffins i vår Kiosk. Du kan fika antingen vid ett bord vid kajkanten eller under tak i Brända Fläsket.

 

Kiosk där det finns mer än du tror Svalkande glass, godis, drickor, kaffe/ the med muffins, Vinga-souvenirer (T-shirts, kepsar, fyrmodeller, mössor, muggar mm), konserver, fiskegrejer för barnen och mycket mer

 

Svindlande utsikt från fyren Besök vår fyr och båk. Vi har ofta visningar. En underbar utsikt och spännande å barnen. Är du kvar på kvällen kan du prova ”Fyrliggning” och få en mycket speciell visuell upplevelse med stjärnhimlen och fyrens strålar i en fantastisk optisk brytning.

 

Geocatching Vi hänger med i tekniken också. På Vinga kan du hitta ett antal spännande fynd.

 

Pokémon Go Här finns mycket att fånga. Fyra pokéstop och två gym finns på ön.

 

Bröllop Varför inte gifta sig på Vinga. Vi har bröllop i båken nästan varje vecka under säsong. Ett unikt minne, det lovar vi. Eller varför inte förnya sina löften här….

 

Skyddad hamn Här sover du tryggt. Vi har c:a 25 båtplatser i hamnen. Toaletter i land. Brandsläcknings- och livräddningsutrustning. Under säsong får du alltid hjälp att lägga till.

 

Att bo på Vinga På Vinga finns det flera hus som går att hyra och övernatta i om du är medlem. Vi har många familjer och grupper som kommer hit och har en mysig helg tillsammans. Särskilt många trevliga tjejgrupper besöker oss.

 

Vingadagen är Winga Vänners alldeles egna dag för medlemmar.

 

Fotograf: Linnea Larsson, Midsommar
Fotograf: Linnea Larsson, Midsommar
Fotograf: Linnea Larsson
Fotograf: Per Gjörde
Fotograf: Per Gjörde
Fotograf: Per Gjörde
Fotograf: Per Gjörde