Pågående utställningar

I SKYN

Utställning om växter på Vinga under 2022
I år har vi en utställning om vår unika växtflora på Vinga med tonvikt
på hur växterna användes förr i matlagning, i medicin och t.om mot trolldom.

Den ersätter 2021 års utställning om fåglar på Vinga.

 

Båken 1
Båken 2
Skärmavbild 2021-06-28 kl. 16.52.47

Utställningen "Fyrplats Vinga" i fyren på Vinga

Utställning kring Vingas fyrar och sjömärken genom tiderna. Från rösen som var utmarkerade i sjökort på 1400-talet till båkar från 1600-talet och fram till dagens fyr och båk.

Fyren 2
Fyren 1
Museet 1

Utställningen "I Evert Taubes fotspår" i museet på Vinga

”I Evert Taubes fotspår” –  nytt material kring Evert Taube i hans barndomshem. Dessutom en vaxfigur av Evert i naturlig storlek.

Bilder, saker och berättelser från Vingas historia.

Museet 2

Tidigare utställningar

Utskrift

Invigning av utställningen ”Under ytan” i båken på Vinga

Den första utställningen någonsin i båken invigdes den 6/4 med att Annelie Pompe (med bl. a världsrekord i fridykning) som klippte av ett stycke symbolisk tång. Utställningen är gjord i samarbete med dykföreningarna Öckerödorarna och Götaverkens dykklubb och har drivits av Per Gjörde med hjälp av bl. a Ulla Hallqvist, Kenneth Carlsson och Alexandra Gjörde.

 

Utställningen handlar om den fantastiska värld som döljer sig under vattenytan kring Vinga, med spännande och färgstarka fiskar, skaldjur och växter, som de flesta inte har en aning om finns i våra vatten.

 

Under invigningen berättade Per Hall om dykning kring Vinga, Fredrik Blomqwist beskrev hur han tagit sina fantastiska bilder och Palle Hultsbo beskrev vrakdykning och alla tidskapslar som ligger på botten runt öarna. En verkligt intressant och givande stund för gästerna som var mycket intresserade och entusiastiska över ”Under ytan”.

 

Nu finns dessutom originalmusik till utställningen av Ingemar Wennerberg, som gjort musik till bildspel och film runt hela världen.

DSC_1962
Annelie Pompe inviger
DSC_1975
Bosse Holmström serverar tilltugg